DÜZCE / MERKEZ - Düzce Arsal Anadolu Lisesi

Nis

“Let’s Listen to Mother Nature” adlı e-twinning projemiz kapsamında Çevre ve İklim Değişikliği konularında farkındalık yaratmak amaçlı yürüttüğümüz etkinliklerimize 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz “Takas Şenliği” ile devam ettik.

Nis

Kas

Okulumuz Arsal Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni  Hatice Keskin’in kuruculuğunda kabul edilen ve İtalya (Sardunya Adası), Polonya, Portekiz ve Türkiye olarak ortaklığını yaptığımız “Let’s Listen to Mother Nature” adlı e-twinning projemiz kabul edilmiştir.

Proje çalışmalarının amaçları arasında:

*Farklı kültürleri tanımak ve var olan ya da potansiyel ön yargıları yok etmek

*Çevre ve iklim değişikliği hakkında öğrencilerde farkındalık yaratmak

*Doğanın sunduğu zenginlikler ve imkanlar konusunda farkındalık yaratmak

*Öğrencilerin çevre ve iklim değişikliği sorunlarına çözüm bulmalarını ya da önerilerde bulunmalarını sağlamak

*Öğrencilerde geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak

*Öğrencilerin hem yazılı hem de sözlü İngilizce dil becerilerini geliştirmek

*Faydalı amaçlar için öğrencilerin dijital araçları kullanma becerilerini geliştirmek

*Öğrencilerin kendilerini bir birey olarak ifade edebilmelerini sağlamak

* Öğrencilerin sosyal becerilerini (soft skills) geliştirmek yer almaktadır.

Proje çalışmalarımız, 9-B sınıfından Melis Özkazanç, Ayşe Gökçe Yeşildağ ve Sinemis Özcan,  10-C sınıfından  Aslı Cemre Yılmaz, Azra Ataseven, Cemre Nisa Çelik, Hatice Irmak Topçu, Kaan Güler, Nisa Çoşkun, Ümmühan Eylül Usta, Yiğit Çamlı ve Zehra Nur  Taş tarafından sürdürülmektedir.

Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Kas