DÜZCE / MERKEZ - Düzce Arsal Anadolu Lisesi

Düzce Arsal Anadolu Lisesi

Arsal Anadolu Lisesi Darıcı Mah. 5800 Sk. Blok no52/A Merkez/DÜZCE
Vizyon
1-OKULUMUZU ÖĞRENCİLERİMİZİN HAYALLERİNDE BULUŞTUĞU BİR OKUL HALİNE GETİRMEK. 2-ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS BAŞARI VE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ ORANLARINI ARTTIRMAK. 3-SADECE DÜZCENİN DEĞİL TÜRKİYE”NİN EN BAŞARILI OKULLARI İÇİNDE YER ALMAK. 4-İDARECİ, ÖĞRETMENİ, ÖĞRENCİSİ VE VELİSİ İLE DAHA BÜTÜNLEŞMİŞ OLMAK. 5-OKULUN TEKNOLOJİK DONANIMINI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTARAK İMAJINI DAHA YÜKSEK BİR NOKTAYA TAŞIMAK. 6-OKULUMUZU ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI OKS SINAVLARINDA ÖNCELİKLE TERCİH EDİLEN BİR KURUM HALİNE GETİRMEK. 7-MEZUNLARIMIZIN OKULA OLAN KATKILARINI ARTTIRARAK ÖĞRENCİLERİMİZLE OLAN PAYLAŞIMLARINI ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMAK. 8-ÇAĞDAŞ DÜNYANIN NORMLARINA UYGUN NİTELİKLİ EĞİTİM VEREREK ÜLKEMİZİN VE ÇAĞDAŞ ÜLKELERİN ÜNİVERSİTELERİNE ARTAN SAYIDA ÖĞRENCİ VEREN BİR KURUM HALİNE GETİRMEK.
Misyon
ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞİMİZE EMANET ETTİĞİ CUMHURİYETİMİZİ VE ÇAĞDAŞ DEMOKRASİMİZİ GELECEK NESİLLERE TAŞIYAN, MİLLETİNİ VE ÜLKESİNİ SEVEN, MİLLİ VE İNSANİ DEĞERLERİNE BAĞLI, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYİ BENİMSEMİŞ, ÇAĞDAŞ VE LAİK ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARARAK; YENİLİKÇİ, CESARETLİ VE ÖZGÜVEN SAHİBİ OLAN; ÇEVRE İLE UYUMLU VE OLUMLU İLETİŞİM KURABİLEN, OLAYLARA ÇOK YÖNLÜ VE TARAFSIZ BAKABİLEN, LİDERLİK ÖZELLİKLERİ OLAN, GÜZEL TÜRKÇEMİZİ DOĞRU, GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞABİLEN, ORTAK BİR GENEL KÜLTÜRLE YETİŞMİŞ, ÜLKEMİZİN SORUNLARININ FARKINDA OLAN VE ÜLKE KALKINMASINA YARDIMCI OLACAK BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
Yatakhane Koğuşu :29
Öğretim Şekli :Tekli
Ders Başlangıcı 08:40 Ders bitişi 16:00 dır.
Doğal gaz ile merkezi ısıtma
Yabancı Dil
1.Yabancı dil olarak İNGİLİZCE 2.Yabancı dil olarak ALMANCA okutulmaktadır. Okulumuzda 11 ve 12.sınıflarda yabancı dil sınıfı mevcuttur.
Ulaşım
Düzce Belediyesine ait 5 numaralı Darıcı otobüslerinin son durağı okulumuzun önündedir.
Okulumuzda devlet taşıması ve özel servis taşıması mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Düzce merkeze yakın, Darıcı mahallesinde 22 dönüm bahçe içerisinde eğitim öğretim yapmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Düzce Merkez Darıcı Mahallesinde bulunmaktadır. Özel araçla 5 dk.´da yürüyerek 30 dk´da il merkezine ulaşılabilir.
9.Sınıflar 170 10.Sınıflar 204 11.Sınıflar 270 12.Sınıflar 204
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzdan mezun olan tüm öğrenciler isterlerse 4 yıllık fakültelere yerleşebilirler. Fakat daha yüksek puanlı bölümleri hedefleyen öğrenciler bir sonraki seneye bıraktıkları için yerleştirme yüzdemiz %70-80 arasında yerleştirme yüzdemiz vardır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda kapalı spor salonu mevcuttur. Futbol, Futsal, Basketbol, Voleybol, Badminton branşlarında takım çıkarılmaktadır. Yapılan müsabakalarda çok sayıda il derecesi alınmıştır.
TÜBİTAK, Anadolu Mektebi ve Arsal Hayata isimli projeler yapılmaktadır.
Okulumuzda ERASMUS kapsamında 1 adet yur dışı proje yürütülmektedir.